Activitatea in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor a fost, ieri, foarte restranse.
Pe la salile comisiilor, doar consilierii si secretarele s-au prezentat la program, deputatii din Comisia pentru drepturile omului si cei din Comisia pentru sanatate fiind singurii care au dat cateva avize, primii asupra unei modificari de forma a ordonantei privind Catedrala neamului si asupra ordonantei de infiintare a Oficiului roman pentru imigrari, iar cei de la sanatate asupra unei conventii privind raspunderea parinteasca.

Potrivit presedintelui Comisiei pentru administratie publica, Relu Fenechiu (PNL), cativa dintre membrii acesteia s-au intalnit, ieri, intr-o sedinta informala, pentru a pune la punct detaliile legate de vizita in Romania, in perioada 27-29 octombrie, a unei delegatii din Parlamentul Ungariei. ”Am decis sa solicitam Biroului Permanent aprobarea pentru doua zile de lucru in muntii Apuseni, in rezervatiile naturale”, a afirmat Fenechiu. Liberalul sustine ca s-a opus ideii ca delegatia din Ungaria sa mearga la Rosia Montana, pe motiv ca atunci cand parlamentarii romani au fost in aceasta tara le-au fost prezentate exclusiv realizari. Tot in Biroul Permanent, Fenechiu va solicita infiintarea unei comisii speciale a Parlamentului pentru schimbarile climatice, dupa modelul celei deja create la Comisia Europeana. Comisiile juridica, pentru cultura, pentru aparare, pentru invatamant, pentru cercetarea abuzurilor si cea pentru egalitate de sanse, economica, pentru buget-finante, de industrii si servicii nu s-au intrunit, ordinea de zi a acestora fiind epuizata din sedintele anterioare, iar de la Comisia de munca informatia furnizata a fost aceea ca s-a dat, in cursul diminetii, un singur aviz asupra ordonantei privind Oficiul roman pentru imigrari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.