Asociatia Pro Democratia si Camera Deputatilor, cu sprijinul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, organizeaza, in perioada 26-28 octombrie, proiectul “Parlamentul Tinerilor”, o simulare a proceselor decizionale din legislativul Romaniei.
Prin acest proiect, organizatorii isi propun sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei, rolului si functiilor Parlamentului in cadrul celorlalte institutii democratice, familiarizarea lor cu doctrinele partidelor politice parlamentare, precum si oferirea unei viziuni mai practice asupra a ceea ce reprezinta in mod real activitatea parlamentara. Evenimentul este adresat tinerilor liceeni si studentilor cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani. Pentru a participa la proiect, tinerii se pot inscrie pe pagina web a Asociatei Pro Democratia www.apd.ro pana la 20 octombrie. Selectia candidatilor va fi realizata in functie de punctajul obtinut pe baza CV-ului si a unei intiative legislative pe care tinerii trebuie sa o propuna la inscriere. La simulare pot participa 150 de tineri. Vor fi acordate sase premii pentru prestatia participantilor, care vor consta in materiale din partea organizatorilor si o cina cu Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. UNSR va asigura cazarea pentru participantii din afara Bucurestiului, iar transportul acestora va fi decontat de organizatori.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.