Cabinetul Tariceanu II ar putea fi demis printr-o alta motiune de cenzura, pentru a putea permite organizarea concomitenta, in vara anului viitor, a alegerilor locale si parlamentare.

Aceasta este varianta pe care liberalii o iau in calcul in vederea devansarii scrutinului pentru desemnarea senatorilor si deputatilor, programat pentru toamna lui 2008.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a reluat, recent, ipoteza organizarii anticipate a alegerilor legislative, varianta preferata si de social-democrati. Potrivit unor informatii din PSD si PD, liderii celor doua partide convenisera, inainte de respingerea motiunii de cenzura, ca, in cazul daramarii Cabinetului Tariceanu II, in primavara lui 2008 sa fie declansate alegeri inainte de termen.

Liberalii au facut o oferta similara, in speranta ca parlamentarii formatiunii lui Mircea Geoana nu vor determina respingerea bugetului de stat pe anul viitor. Una dintre parghiile declansarii anticipatelor ar fi demisia guvernului, insa Tariceanu a lasat sa se inteleaga ca nu va recurge la aceasta optiune, refuzand sa ofere alte detalii.

„Este o ipoteza de lucru si nimic mai mult. Parlamentul hotaraste, dar exista o serie de pasi si de proceduri care pot sa duca si la alegeri simultane, la devansarea alegerilor parlamentare", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.