Geoana le da mina libera expertilor din partid sa salveze Guvernul din situatia „disperata” creata de posibilitatea activarii clauzelor de salvgardare. Tariceanu accepta, invocind interesul national.

Liderul PSD a afirmat ieri ca Vasile Puscas are permisiunea conducerii partidului sa ofere expertiza europeana Cabinetului Tariceanu, reconfirmind astfel intilnirea dintre premier si fostul negociator-sef pentru UE despre care Cotidianul a relatat in editia de miercuri. Premierul a recunoscut ca i-a invitat la discutii pe Vasile Puscas si pe Alin Teodorescu pentru a se folosi de calitatile profesionale ale acestora „in slujba Romaniei”.

„Daca exista oameni de buna calitate care doresc sa-si puna priceperea, capacitatea in slujba Romaniei, eu accept cu cea mai mare placere. Nu e vorba ca si-au oferit serviciile, eu i-am invitat la discutie pentru ca ma intereseaza sa cresc capacitatea Romaniei de a profita din plin de calitatea de membru UE. Acesta e motivul pentru care am facut o discutie preliminara cu cei doi domni si vom continua”, a declarat Tariceanu, citat de NewsIn. La rindul lui, Mircea Geoana pretinde ca ajutorul oferit de PSD nu are substrat politic, fiind vorba de interesul national. Asta nu l-a impiedicat insa pe presedintele social democratilor sa-i intepe pe actualii guvernanti. „Daca sfatul oricarui coleg de-al meu poate sa salveze situatia, o vom face fara ezitare. (...) Pe de alta parte, putem sa spunem ca e un gest de blam din partea premierului Tariceanu la adresa propriilor colegi din Guvern. Daca stau de trei ani la putere si nu gasesc oameni competenti si au nevoie de Puscas...”, a afirmat Geoana, adaugind ca situatia Guvernului este „disperata fata de posibilitatea activarii clauzelor de salvgardare”.

Si Titus Corlatean, secretar general al PSD, vorbeste despre „starea de degringolada si de panica a primului-ministru si a guvernantilor fata de prestatia proasta a actualului Guvern in ceea ce priveste absortia de fonduri si relatia cu Bruxelles-ul”. Aceeasi retorica o au si liderii PSD Viorel Hrebenciuc si Ilie Sirbu. „Un an de zile, presedintele partidului le-a oferit o sansa sa colaboreze cu noi pe problematica europeana. N-au vrut atunci si se vede unde au ajuns cu specialistii pe care i-au avut. Acuma apeleaza la noi, e un lucru bun, pune in valoare oamenii pe care ii avem noi”, considera Sirbu. In plus, sefii PSD se folosesc de prilej pentru a-si lauda profesionistii din partid, aratind cu degetul spre Cabinetul liberal pe care Mircea Geoana il considera „lipsit de competenta”. Tot ieri, Nicolae Vacaroiu si-a amintit ca a fost si el consultat de Tariceanu in urma cu doua-trei saptamini in calitate de specialist pe probleme de macroeconomie. El spune ca la discutii au participat Varujan Vosganian si Sebastian Vladescu si ca acestea nu au fost despre adoptarea bugetului, ci despre principii economice generale.

Cei vizati, membrii PNL trateaza diplomatic intilnirea Tariceanu-Puscas, punind si ei mai presus de politica interesul national.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.