Voteaza bugetul. Nu voteaza bugetul. Respecta moratoriul. Nu respecta moratoriul. Intra la guvernare. Nu intra la guvernare. E vremea sovaielilor in PSD.
PSD s-a specializat in indecizii. Ultima mare sovaire: legea bugetului pe 2008. „Tehnic, nu putem face un proiect de buget al nostru. O sa facem amendamente si votam in functie de acestea.“ Asta le-a spus Mircea Geoana ieri liderilor PSD in sedinta Biroului Permanent, dupa ce joia trecuta tot el anuntase contrariul, anume ca PSD nu va vota legea bugetului pe 2008 si ca, mai mult, va elabora un proiect propriu de buget. Iata ce declara Geoana acum o saptamina: „Am decis sa lansam o invitatie pentru consultari pe tema bugetului partidelor aflate in opozitie si dorim sa prezentam un proiect alternativ de buget social democrat“. Geoana mai spunea joia trecuta ca, in conditiile in care proiectul de buget care va fi prezentat de PSD in Parlament va avea succes, iar proiectul prezentat de guvernul Tariceanu nu va fi votat, atunci Cabinetul Tariceanu „trebuie sa plece acasa“.

Schimbarea de strategie a PSD coincide cu drumurile facute la Palatul Victoria de adversarii lui Geoana din partid, respectiv Vasile Puscas, Alin Teodorescu si Nicolae Vacaroiu, pe care premierul Tariceanu i-a chemat la consultari in legatura cu problemele guvernarii. Lovitura greu inghitita de Geoana, care a tinut ieri sa declare ca „Vasile Puscas l-a informat in legatura cu invitatia lui Tariceanu“ si „a avut aprobare“ sa mearga la discutii cu premierul. Geoana a precizat de asemenea ca Vasile Puscas a fost chemat de Tariceanu nu in calitate de lider al PSD, ci de fost negociator-sef cu UE. Insa surse din conducerea PSD ne-au declarat ca lui Vasile Puscas nu i-a trecut prin minte sa-l anunte pe Mircea Geoana ca a fost chemat la Guvern, presedintele PSD aflind acest lucru de la presa, motiv pentru care si-a exprimat zgomotos indignarea la partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.