Premierul l-a contactat pe fostul negociator-sef din partea PSD Vasile Puscas, in speranta ca va gasi o solutie miraculoasa pentru ca Romania sa nu fie pedepsita de catre UE.

Fostul negociator-sef pentru UE Vasile Puscas a declarat ieri pentru Cotidianul ca a avut mai multe intrevederi cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu alti lideri li-berali. „Am discutat despre Tratatul de aderare. Am promis ca ma gindesc la un design managerial, astfel incit Romania sa-si poata indeplini obligatiile fata de UE. E vorba de politici publice care trebuie sa fie aplicate in Romania si e nevoie de o anumita pregatire“. Puscas neaga faptul ca a fost vorba despre o intrevedere de natura politica cu premierul. „A fost vorba doar despre o expertiza. Am avut mai multe discutii. Pentru ca, din pacate, sint probleme mari pe capitolele de agricultura, justitie, buget si concurenta“, afirma Vasile Puscas.

Fostul negociator-sef nu este singurul pesedist contactat de liberali. Deputatul PSD Alin Teodorescu a fost si el cooptat in echipa ce ar urma sa incerce evitarea clauzelor de salvgardare, sustin surse din arcul guvernamental. Teodorescu a refuzat sa comenteze aceasta informatie. De asemenea, presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a avut ieri o intilnire cu Adrian Nastase.

Surse din conducerea PSD spun ca initiativa lui Tariceanu l-a luat prin surprindere chiar si pe Geoana, care nu stia de contactele pe care le are Puscas cu premierul. Vasile Puscas s-a retras de pe lista PSD pentru Parlamentul European, nemultumit fiind de pozitia pe care era plasat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.