Liberalii vor sa impinga dezbaterea parlamentara la proiectul de buget pe 2008 pana dupa alegerile pentru Parlamentul European.

Conform presedintelui Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, proiectul de buget va fi finalizat in sedinta viitoare a Executivului, iar „calendarul oficial” al adoptarii lui este pana pe 10 decembrie. „Bugetul este trimis Parlamentului, si de acolo incepe o procedura. intai se lasa o vreme parlamentarilor spre studiu, o saptamana, doua saptamani, dupa care intra in comisii, comisiile de resort, pe invatamant, pe sanatate, pe cultura... in nici un caz (nu se va dezbate) inainte de europarlamentare”, a precizat Olteanu.

Prin aceasta manevra, PNL incearca sa evite discutarea, in campanie electorala, a problemelor legate de buget, iar amanarea dezbaterii lui pana dupa 25 noiembrie lasa loc partidului de concesii fata de alte formatiuni, concesii care sa nu fie taxate de alegatori.

Totusi, amanarea dezbaterilor pana la sfarsitul lunii viitoare este riscanta. Guvernul nu se poate baza decat pe sprijinul PNL si UDMR, fiind la mana Opozitiei, care, daca vrea, poate sa tergiverseze discutiile pana anul viitor. O asemenea situatie ar fi penibila pentru Executiv, fara sa aiba, insa, efecte economice, intrucat legea prevede ca, in caz de neadoptare a bugetului pe 2008, poate ramane in vigoare cel din 2007. Olteanu a spus, recent, ca premierul isi va da demisia, daca bugetul va fi respins de Parlament.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.