Democratul Sorin Frunzaverde a cerut Guvernului sa isi asume responsabilitatea pentru organizarea alegerilor anticipate, in conditiile in care nu a gasit inca o majoritate transparenta in Parlament. Candidatul PD pentru europarlamentare a explicat ca Executivul PNL-UDMR este reprezentat de numai 20% dintre parlamentari si risca sa nu poata functiona.

"Cand te bazezi pe 20 la suta din parlamentari organizezi alegeri anticipate, este o responsabilitate pe care Guvernul o are fata de cetatenii Romaniei. El nu este acum un Guvern legitimat de majoritatea optiunilor electorale ale cetatenilor tarii sale, cred ca in acest moment Romania se complace intr-o situatie anormala", a declarat Frunzaverde.

In conditiile in care motiunea de cenzura introdusa de PSD nu a trecut de Parlament, "singura solutie morala" pe care o are Guvernul lui Calin Popescu Tariceanu este sa isi asume organizarea de anticipate, a mai sustinut democratul. Cu toate acestea, Executivul PNL-UDMR nici nu se gandeste sa plece de la guvernare. Asta cu toate ca lideri ai partidelor parlamentare au avertizat ca legile Guvernului nu vor putea trece de Legislativ, fiind obligat sa negocieze sustinerea pentru fiecare hotarare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.