La comanda Aliantei D.A., formatiunea politica sustinatoare a lui Adriean Videanu in cursa pentru Primaria Capitalei, Biroul de Cercetari Sociale a efectuat un sondaj de opinie in Bucuresti, in perioada 18-27 martie a.c.. Desi se incadreaza in tendinta relevata de celelalte sondaje publicate pana acxum, are si o surpriza: candidatul Cristian Popescu "Piedone" a ajuns la 14,1% din preferintele electoratului, ceea ce il aduce in grupul candidatilor importanti, alaturi de Videanu, (48,6%) si Vanghelie (27,7%). Acest fapt nu face decat sa mareasca sansele lui Marian Vanghelie in eventualitatea unui al doilea tur de scrutin. Electoratul lui Piedone are aceeasi structura ca si electoratul PSD de la ultimele alegeri, conform constatarilor BCS, ceea ce face foarte probabil ca, in eventualitatea unui al doilea scrutin, acestia sa-l voteze pe candidatul acestui partid, Marian Vanghelie.

Stefan Bruno, presedintele BCS, a prezentat o alta concluzie a sondajului, cu potential ingrijorator pentru Videanu: absenteismul. "Va fi un mare absenteism", a spus Bruno, care a estimat o prezenta la urne sub 50%. Avand in vedere ca electoratul cu educatie inalta (predominant in tabara lui Videanu) are o rata de absenteism mai inalta decat a electoratului cu pregatire medie sau joasa, Videanu risca o surpriza neplacuta, nu fiindca nu ar avea suficienti simpatizanti, ci pentru ca acestia nu se vor prezenta la vot.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.