Dupa europarlamentare, liberalii vor demara negocieri cu toate partidele parlamentare pentru a salva guvernarea, dar se anunta si o remaniere la Palatul Victoria
La putine ore dupa caderea motiuni, dar si in cele doua zile care au urmat, liderii PNL au trasat scenarii peste scenarii pentru a cauta o majoritate parlamentara care sa asigure supravietuirea Executivului. Practic, la ora actuala in cadrul conducerii centrale sint doua curente de opinie. Unul aflat in minoritate si care “vede”, dupa europarlamentare negocieri pentru un Cabinet de uniune nationala. Vicepresedintele Radu Rusanu si deputatul Emilian Frincu au dat declaratii pe televiziuni in acest sens. Contactati de “Cotidianul”, Rusanu si-a schimbat declaratia, sustinind ca de fapt s-a referit la constituirea unei largi coalitii doar in Parlament, pentru a trece legile Guvernului, in timp ce Frincu ne-a precizat ca “este punctul meu de vedere personal”.

Celalalt curent de opinie - si care este declarat ca fiind cel oficial - mizeaza pe “negocieri transparente” cu celelalte partide parlamentare, pentru a obtine o majoritate in cele doua Camere si a putea trece legile Guvernului si exclud varianta cooptarii altor partide in Guvern. Desi cei mai multi adepti ai acestui curent vorbesc de negocieri dupa euroalegeri, liberalii trebuie sa demareze discutiile mai repede, pentru ca urmeaza marele “hop” numit bugetul pe 2008. Mai ales ca ieri, liderii PSD au anuntat iminenta unui proiect propriu de buget alternativ pe care sa-l negocieze cu alte partide. Guvernantii deja se lovesc de refuzul PD de a se aseza la masa discutiilor, si nu au nici garantia ca democratii nu vor negocia cu PSD pe proiectul alternativ.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.