Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, si-a exprimat ieri satisfactia pentru respingerea motiunii de cenzura initiata de Partidul Social Democrat, aratand ca UDMR a votat, “cum era si firesc”, pentru ca acest guvern sa-si continue activitatea.
”Prin respingerea motiunii nu s-au rezolvat problemele noastre, ci s-au creat conditiile pentru a se rezolva aceste probleme. Urmeaza o perioada de stabilitate in ceea ce priveste activitatea Guvernului. Ne vom putea concentra pe prioritatile reale ale societatii romanesti”, a declarat Marko Bela, intr-o conferinta de presa. Pentru UDMR, prioritatile vor fi de acum inainte bugetul de stat pe 2008 si alegerile europarlamentare. ”Ne vom opri acum asupra bugetului care sa raspunda nevoilor reale ale societatii in acest moment. Avem obligatia, noi, cei din UDMR, dar si colegii liberali, sa obtinem o majoritate in Parlamentul Romaniei pentru ca altfel nu vom putea lucra daca nu avem certitudinea adoptarii unor proiecte si, totodata, certitudinea sustinerii acestui guvern minoritar in Parlamentul tarii”, a spus Marko Bela, adaugand ca 'fiecare dintre noi trebuie sa faca un efort pentru a se ajunge la aceasta sustinere”.

El a subliniat ca trebuie sa se ajunga la o intelegere cu celelalte formatiuni politice parlamentare, iar premierul Calin Popescu Tariceanu, prin discursul sau, a formulat chiar o astfel de vointa de consultare.”In primul rand, intre noi trebuie sa cadem de comun acord in ceea ce priveste bugetul, dar, bineinteles, ca vom lua in considerare si alte opinii, de ce nu si ale PSD. Cine nu are interesul sa avem un buget cat mai bun. Nu cred ca are cineva interesul sa ne trezim fara buget la sfarsitul acestui an”, a adaugat liderul UDMR. De asemenea, Marko Bela, a anuntat ca, in cursul saptamanii viitoare, va preciza pozitia formatiunii politice referitoare la reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica. Acesta nu este de acord cu ideea lansata de Partidul Democrat ca regiunile de dezvoltare din Romania sa aiba guverne si parlamente proprii, dar a precizat ca doreste o reorganizare a acestor regiuni. ”Nu sunt de acord ca ar trebui sa ne bazam pe actualele regiuni de dezvoltare economica. Ar fi o greseala foarte mare sa acceptam actualele regiuni de dezvoltare ca viitoare unitati administrativ-teritoriale”, a spus Marko Bela.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.