Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, la postul public de radio, ca lui Ion Iliescu ar trebui sa ii fie rusine de faptul ca, dupa vot, a fost aplaudat de PNL si s-a transformat in port-drapelul Guvernului Tariceanu.

Intrebat despre declaratia facuta la RFI de Ion Iliescu, potrivit caruia eventuale excluderi ale parlamentarilor PSD care nu au votat motiunea ar fi o rusine, Geoana a replicat ca Iliescu este cel caruia ar trebui sa ii fie rusine.

"Cred ca ar trebui sa-i fie rusine domnului Iliescu si cred ca-i este rusine, prin faptul ca dupa votul pe care l-a avut ieri in Parlament, in momentul in care a votat, pana la urma, o figura importanta a social-democratiei, presedintele de onoare al partidului care a introdus motiunea si cel care a si semnat motiunea, Tariceanu si toti liberalii din sala au aplaudat cand Ion Iliescu a votat aceasta motiune", a declarat liderul PSD.

"Cred ca acesta e un moment de rusine", a conchis el, explicand ca motiunea ar fi trebuit votata "indiferent de rezervele pe care le ai fata de finalitatea motiunii, indiferent de ceea ce poate sa reprezinta un calcul politic legat, poate, de ce ar fi bine sa-i dam cartile lui Basescu - e o intrebare legitima si pe care am acceptat-o". "In clipa in care devii port-drapelul Guvernului Tariceanu, cred ca acolo rusinea apartine in alta parte si in orice caz nu celor care au luat decizia de a merge inainte cu motiunea", a incheiat Geoana, dupa cum informeaza NewsIn.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri seara, la Radio RFI, ca eventuale excluderi ale parlamentarilor PSD care nu au votat motiunea ar fi o rusine pentru un partid politic, dovada unei mentalitati "cazone si politienesti".

"O asemenea intentie este o rusine pentru un partid politic. Intr-un partid democrat sa faci asa ceva, este inacceptabila mentalitatea aceasta cazona si politieneasca intr-un partid politic, este ceva de neconceput", a mai declarat Iliescu sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.