Parlamentarii au avut nevoie de multa rabdare pentru cele cinci ore de dezbateri. Doar pesedistii s-au agitat si au ramas agitati si dupa respingerea motiunii

Dezbaterea motiunii de cenzura a PSD a fost un test de rabdare pentru parlamentari si ministri. intrucat sedinta a inceput cu o ora intarziere, senatorii, deputatii si membrii Cabinetului Tariceanu au fost nevoiti sa-si gaseasca o ocupatie, cei mai multi preferand sa fumeze si sa soarba din cafele pe hol sau la bufet.

Bursa voturilor atinsese maximum, reprezentantii celor doua tabere licitau pentru sau impotriva caderii guvernului fara sa poata spune cu certitudine cine va avea castig de cauza. Liberalii pareau relaxati, pedistii - indiferenti. Doar pesedistii aveau o mina ceva mai incordata, tradand negocierile intense care erau inca in toi.

„Motiunea pica... Daca nu cumva s-au razgandit peremistii", prognoza un ministru PNL, marturisind ca totusi ar fi mai bine in opozitie. „Daramam cu siguranta guvernul, chiar daca scorul va fi strans", isi dadea cu parerea un deputat PSD, in timp ce un conservator spunea ca orice e posibil.

Membrii Cabinetului si-au facut aparitia rand pe rand, iar premierul Calin Popescu Tariceanu s-a oprit direct in biroul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, care insa lipsea. Primul-ministru n-a parut deranjat de acest amanunt si a ramas in cabinet unde, in scurt timp, i s-a alaturat seful Senatului, Nicolae Vacaroiu, si, intr-un final, gazda sa.

Iritati de soneria agasanta care ii chema in sala, parlamentarii s-au indreptat fara prea mult chef catre fotoliile lor. Pe cativa, foamea i-a dovedit si i-a impins cu iuteala catre fotoliile de la bufet.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.