Daca procentele din sondajul IMAS obtinute de PD (43%) si PSD (17%) s-ar transpune, acum, in locurile din Parlament, cele doua partide ar forma o majoritate sigura (60%) in vederea unei posibile guvernari in urmatoarea perioada de timp.
Potrivit ultimului sondaj IMAS, democratii ar castiga detasat alegerile cu 43%, fiind urmati de PSD, care ramane la 17 %, procent similar cu ultimele doua sondaje ale acestui institut. Locul al treilea este ocupat de PNL cu 12 %, iar la distanta mica vine din urma PNG cu 11%, in timp ce PRM continua sa se afle la limita pragului electoral, cu 5 %. Cea mai spectaculoasa ascensiune apartine PLD, care ar forta intrarea la limita in Parlament, partidul lui Stolojan castigand 4 procente fata de luna august, in prezent avand 5 %. Totodata, UDMR nu ar reusi intrarea in Parlament, situandu-se sub pragul electoral de 5% prin acumularea a 3% din intentia de vot a romanilor, in aceeasi situatie regasindu-se si PC, PIN si PNTCD, cu doar 1%. Pentru realizarea acestui clasament s-a avut in vedere totalul persoanelor care si-au exprimat o optiune, ne
fiind luate in calcul si persoanele care nu voteaza sau sunt indecise, aceste categorii insumand 22%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.