Juristii Aliantei studiaza posibilitatea de a sesiza Biroul Electoral Central si de a cere retragerea de pe piata a afiselor Iliescu-Nastase.

"O noua incalcare a Constitutiei de catre presedintele statului, prin fortarea abuziva a articolului care-i da dreptul sa candideze la parlament. In lege se spune ca presedintele candideaza ca independent, pe cind in afise apare sub sigla PSD", a afirmat Bogdan Olteanu, copresedinte al Comisiei de onoare si arbitraj a Aliantei, de profesie jurist.

Presedintele executiv al PD, Emil Boc, a subliniat ca, intr-o asemenea situatie "de fortare a Constitutiei" in campania electorala, singura institutie care poate interveni este Biroul Electoral Central.

"Cealalta varianta de sanctionare a participarii in campanie a presedintelui statului este imposibila datorita procedurii si timpului foarte scurt ramas pina la alegeri. E vorba de declansarea procedurii de suspendare din functie, prin parlament. Insa procesul suspendarii nu se poate rezolva de pe o zi pe alta", a mentionat Boc.

Cei doi membri ai Aliantei sustin ca prezenta lui Iliescu pe afise alaturi de Adrian Nastase este cea mai grava incalcare a Constitutiei si o proba incontestabila ca seful statului este agent electoral al PSD.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.