Vicepresedintele executiv al Partidului Romania Mare, Lucian Bolcas, a declarat,ieri, ca parlamentarii PRM se vor abtine de la votul asupra motiunii de cenzura initiate de PSD.
Potrivit lui Bolcas, in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata de legislativ, PRM este dispus sa participe la formarea unui guvern de uniune nationala. ''Nu este cazul sa evocam slabiciunile actualei guvernari - faptul ca o guvernare romano-maghiara este o rusine pentru Romania - dar, in acelasi timp, nu putem sa transformam o motiune care hotaraste practic guvernarea tarii in viitor intr-un instrument politicianist, pentru interesele unora sau altora, care lasa toata posibilitatea deciziei exclusiv in mana presedintelui Traian Basescu'', a precizat Lucian Bolcas.Pe de alta parte, Bolcas a afirmat ca, in cazul in care motiunea de cenzura va trece si se va ajunge la formarea unui guvern de uniune nationala, PRM este dispus sa intre intr-o asemenea formula.

''PRM a propus primul o asemenea solutie, acum sase luni, ca fiind singura sansa de guvernare coerenta a Romaniei. Daca se poate realiza un pact intre toti factorii responsabili - partide parlamentare, Presedintie, Guvern - vom intra intr-un asemenea guvern. Exista insa o conditie: sa fie vorba de un adevarat Guvern de uniune nationala, nu de o simpla coalitie, cum preconizeaza Mircea Geoana'', a spus Bolcas. Mai mult, el a sustinut ca PRM ar fi dispus sa colaboreze intr-o asemenea formula guvernamentala, chiar si cu UDMR. ''Il citez aici pe dl. presedinte Corneliu Vadim Tudor ca, desi UDMR nu este o formatiune politica legal constituita, este prezent in Parlament datorita legislatiei in vigoare. Trebuie sa tinem seama si de aceasta realitate'', a mai spus Lucian Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.