Presedintele UDMR, Marko Bela, considera ca ideea unui guvern de uniune nationala nu este oportuna, deoarece Romania nu se afla in situatie de criza, si avanseaza, in schimb, ideea alegerilor anticipate, transmite corespondentul Rompres.
”De un guvern de uniune nationala este nevoie cand ai o situatie de criza, cand, indiferent de doctrina, trebuie sa pui umarul la guvernare si la rezolvarea acelei situatii de criza. Eu nu am cunostinta ca ne aflam intr-o situatie de criza”, a declarat Marko Bela.El a explicat ca, desi Romania este guvernata de un guvern minoritar, asta nu inseamna ca tara intreaga se afla in situatie de criza, iar in aceste conditii o solutie ar fi crearea unei alte majoritati, dar ca cel mai bine ar fi sa se organizeze acele alegeri anticipate pe care in urma cu un an le dorea toata lumea. Marko Bela a spus ca UDMR nu a purtat negocieri cu nimeni pentru formarea unui nou guvern si ca nici nu are cunostinta de asemenea discutii. Liderul UDMR a amintit ca formatiunea pe care o conduce se afla la guvernare si a explicat ca nici nu ar fi fost corect sa poarte asemenea negocieri de unii singuri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.