Ministrul Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu, s-a aratat,ieri, resemnat in ceea ce priveste soarta Cabinetului Tariceanu II, care se va confrunta cu motiunea de cenzura ce va fi dezbatuta maine, de catre Birourile Permanente ale Senatului.

"Dupa cum e voia lui Dumnezeu", a comentat el laconic, fiind intrebat daca are incredere ca va mai fi ministru al culturii si cultelor saptamana viitoare.

De altfel, liderii PNL au declarat la unison ca nu vor negocia niciuna dintre formulele vehiculate, si ca resping si ideea refacerii Aliantei PNL-PD, ca baza a unui viitor guvern PNL-PD-PLD, cat si ideea unui guvern de uniune nationala sau a unui executiv de tehnocrati.

Singura varianta a PNL este trecerea in opozitie, in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata de plenul Parlamentului, informeaza NewsIn.

Atitudinea lui Iorgulescu difera inmsa de cea a vicepresdintelui liberal Ludovic Orban. "Convingerea mea este ca motiunea de cenzura nu va trece”, a afirmat Orban, care si-a explicat credinta prin optiunile in fata carora sunt pusi parlamentarii - fie sa aleaga intre “o criza politica grava si punerea tarii la cheremul capriciilor lui Traian Basescu”, fie sa mentina un Guvern “care a asigurat stabilitatea si dezvoltarea economica a Romaniei”.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, pe de alta parte ca a anuntat ca toti senatorii si deputatii vor vota in favoarea caderii Cabinetului Tariceanu II.

Declaratia lui Geoana se constituie intr-o replica la adresa liderilor mai multor partide, care au spus ca, in cazul in care motiunea de cenzura nu trece, vina le-ar putea fi atribuita celor de la PSD, intrucat in interiorul acestui partid s-au exprimat parlamentari impotriva demersului, a comentat Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.