Solutia unui guvern de uniune nationala, lansata de Cotroceni, pare a fi pe placul PSD

Mircea Geoana s-a lansat in negocieri, in acest sens, desi greii partidului i-au explicat ca face o greseala. O delegatie neoficiala a PSD s-a intalnit ieri cu C.V. Tudor, care a cerut intelegere scrisa, si ar urma sa discute si cu democratii in zilele urmatoare. PNL refuza categoric o astfel de solutie iar UDMR se plaseaza de aceeasi parte a baricadei motivand ca varianta ar fi aplicabila doar in situtie de criza. Din discutiile de pana acum partenerii de dialog se declara neincrezatori in liderul Basescu. Cel mai entuziast ramane Geoana care face voluntariat pentru cauza Cotrocenilor si a PD. Pana una-alta, este posibil ca votul la motiunea PSD sa fie amanat pentru ziua de joi.

PSD vrea guvern de uniune nationala, dar nu a negociat cu PD. Declaratia a fost facuta ieri de Mircea Geoana, la Bragadiru, dupa o intalnire cu pensionarii. Peste putin timp, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a calificat aceasta ipoteza, lansata de Traian Basescu in urma cu cateva zile, drept "o idee nastrusnica".

Mircea Geoana a declarat ca daca motiunea trece, exista trei variante, un executiv de stanga, unul de dreapta sau un guvern de inspiratie mai larga, el sustinand ca nu ar fi discutat cu democratii despre astfel de lucruri, la ceremonia de intronizare a Patriarhului, informeaza Mediafax. O intalnire PSD-PD ar putea avea loc astazi ,sustin surse democrate.

Lui C.V. Tudor i s-a luat pulsul

Conducerile PSD si PD au descins ieri succesiv in biroul senatorial al sefului peremist Vadim Tudor pentru a-l ademeni pe Tribun sa voteze motiunea PSD in schimbul unor portofolii pe care PRM le va primi intr-un viitor Guvern de uniune nationala. Surse de la varful PD ne-au precizat ca democratii Vasile Blaga si Adriean Videanu l-au incredintat pe Vadim ca presedintele Traian Basescu nu ar avea nimic impotriva unui Cabinet din care sa faca parte si unul sau doi ministri PRM, in schimbul capului premierului Tariceanu. Aceleasi surse ne-au explicat ca, la randul lor, presedintele PSD Mircea Geoana si tanarul Titus Corlatean i-au promis Tribunului un "cadou" similar. Pesedistii l-au ademenit pe Tribun la orele pranzului in timp ce dupa-amiaza a fost randul democratilor sa isi joace cartea. Strategici din fire, liderii PD l-au mandatat pe Blaga sa poarte negocieri cu Vadim, fiind de notorietate simpatia reciproca dintre cei doi. Ambele intalniri s-au desfasurat in biroul de la Senat al lui Vadim Tudor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.