Ultima numaratoare facuta de Viorel Hrebenciuc si comunicata liderilor PSD arata ca motiunea de cenzura nu va intruni mai mult de 210 voturi. Cu 22 mai putine decat ar fi necesare pentru ca motiunea sa fie aprobata. La o numaratoare anterioara, facuta de liderul deputatilor PSD, iesisera 224 de voturi pentru motiune.

Lista lui Hrebe

Hrebenciuc a facut o lista cu parlamentarii PSD pe care partidul nu poate conta. Acestia se impart in trei categorii: „bolnavii”, „suparatii” si „calatorii”. In prima categorie se afla Antonie Iorgovan, Dan Iosif, Octav Cozmanca si Teodor Filipescu. Recent s-a imbolnavit si Adrian Paunescu. Acesta i-a promis totusi lui Geoana ca va incerca sa vina. Probleme personale a invocat si senatorul Petre Daea, un apropiat al lui Nastase. La sfarsitul saptamanii trecute, nepotul sau a fost arestat pentru vanzare de droguri.

Nastase are o deplasare in ziua votului

Urmatoarea categorie este formata din cei care sunt suparati pe partid, pe Mircea Geoana. In capul listei se afla Adrian Nastase, care fix in ziua de 3 octombrie are aranjata o deplasare de patru zile in Olanda si Croatia.