Presedintele UDMR, Marko Bela, este sceptic in ceea ce priveste guvernele de uniune nationala si spune ca, in cazul in care actualul cabinet ar cadea in urma motiunii de cenzura initiate de PSD, cel mai bine ar fi sa se organizeze alegeri anticipate.
”Eu nu cred in guvernele de uniune nationala si nu vad de ce am avea nevoie de asa ceva. Mai bine organizam alegeri anticipate”, a declarat liderul UDMR. In legatura cu afirmatia presedintelui Basescu referitoare la faptul ca niciun partid nu doreste votul uninominal, Marko Bela a spus ca pozitia UDMR a fost foarte clara, inca de la inceputul dezbaterilor pe marginea acestui subiect. ”Votul uninominal pericliteaza reprezentarea unor curente mai mici in Parlamentul Romaniei, inclusiv pune in pericol prezenta minoritatilor, respectiv reprezentarea proportionala a maghiarilor. Prin votul uninominal se accepta un sistem prin care maghiarii sau alte comunitati vor ramane in afara Parlamentului”, este de parere Marko Bela. El a adaugat insa ca UDMR, vazand ca majoritatea populatiei doreste acest lucru, a acceptat “o varianta de compromis, prin care sa se introduca un sistem mixt, in care sa se regaseasca si votul uninominal”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.