Partidul Conservator este hotarat sa nu se mai alieze cu nimeni la alegeri, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, liderul conservator Dan Voiculescu, transmite corespondentul Rompres.

”Destul am fost invinuiti ca ne-au bagat in Parlament unul si altul, ca am stat la remorca unuia, e suficient, acum vrem pe fortele noastre, sa demonstram ca in politica romaneasca un cuvant important de spus, fara de care nu se poate, e al Partidului Conservator”, a subliniat Dan Voiculescu.Acesta a adaugat ca “luna noiembrie, cu alegerile europarlamentare, trebuie sa fie o piatra mare de incercare” pentru PC. Liderul conservator a anuntat ca, sambata viitoare, la Bucuresti, se va intruni Biroul Permanent, prilej cu care “se vor lua hotarari foarte clare si ferme legate de europarlamentare”. Dan Voiculescu a participat, sambata, la Alba Iulia, la o intalnire cu liderii filialelor din judetele din nord si nord-vestul Romaniei, precum si cu primii zece candidati pentru europarlamentare, sedinta la care
s-a reafirmat convingerea ca PC va obtine 7% la alegerile din 25 noiembrie. La intrunirea de la Alba Iulia a fost prezent si Mihai Leu, pe care liderul PC il vede ca viitorul primar al orasului Hunedoara. Mai mult, liderul Partidului Conservator Dan Voiculescu e de parere ca, in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata de Parlament si Guvernul Tariceanu va cadea, va urma un “dezastru politic”.

Liderul conservatorilor a declarat insa ca motiunea de cenzura depusa de PSD “are sanse foarte mari sa cada, fiindca ea nu va fi votata de Parlament”. Dan Voiculescu a explicat ca seful statului ar trebui sa nominalizeze un prim-ministru, care nu va fi insa pe placul parlamentarilor. Presedintele Traian Basescu “probabil ca pregateste alegeri anticipate, in conditiile in care noi avem alegeri europarlamentare in noiembrie”, a spus Dan Voiculescu. Am avea “sase luni de haos politic”, a subliniat liderul PC, care a amintit ca si bugetul de stat nu a fost inca aprobat de Parlament si s-ar putea sa “ne trezim ca nu sunt bani nici macar pentru salarii”. Referindu-se la propunerea lui Traian Basescu privind un guvern de uniune nationala, Dan Voiculescu a spus ca sunt doar “smecherii” in incercarea de a-i pacali pe parlamentari sa voteze motiunea de cenzura. ”La asta se rezuma Romania acum, cum il daramam noi pe Tariceanu, ca si cum asta ar fi preocuparea romanilor, ca si cum asta asteapta oamenii normali de la oamenii politici”, a afirmat Dan Voiculescu.

De asemenea, Voiculescu a anuntat ca i-a adresat presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa, in care, printre altele, il avertizeaza ca “puterea este efemera”. ”Tot ce ati incercat sa faceti in acesti trei ani a fost sa consolidati un sistem de putere personala mai eficient si mai distructiv decat acela pe care l-ati condamnat in 2004”, ii reproseaza Dan Voiculescu sefului statului. Liderul conservatorilor sustine ca presedintele Basescu “a creat un sistem care s-a fortificat in ultimii trei ani prin impunerea continua, pe nestiute, a oamenilor cheie in sistemul de justitie” si ca, de asemenea, “a creat un sistem care apara afaceri de zeci de milioane de euro facute de firme care se afla in apropierea presedintelui”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.