Partidul Romania Mare nu va sustine un posibil Guvern format din Partidul National Liberal, Partidul Democrat si Partidul Liber-Democrat, propus de presedintele Traian Basescu, a declarat liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Acesta este de parere ca un astfel de guvern, “creat prin intelegerea dintre Traian Basescu si Mircea Geoana”, nu are nicio sansa sa treaca de Parlament. El i-a acuzat din nou pe cei doi lideri politici ca “fac jocurile americanilor”, care vor sa creeze in Romania doi poli de putere: unul de stanga si celalalt de dreapta. Totodata, presedintele PRM nu se asteapta ca motiunea de cenzura a PSD sa fie votata de parlamentarii acestui partid. ”Dupa informatiile mele, foarte multi parlamentari ai PSD nu vor veni, mai ales dupa insultele aduse de Traian Basescu lui Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si altora”, a adaugat Corneliu Vadim Tudor. Sustinand ca actualul Guvern este “prost si minor”, Corneliu Vadim Tudor a mentionat ca “orice varianta e mai buna, in raport cu ce propune Traian Basescu''. Liderul PRM a mai spus ca i-ar fi sprijinit mai degraba pe Ionel C. Bratianu sau Iuliu Maniu, adica “pe toti cei care au fost prim-ministrii adevarati ai Romaniei”. Corneliu Vadim Tudor a anuntat mari dezvaluiri in legatura cu activitatile sefului statului: “O sa aveti surprize, surprize cu noi si Basescu. El nu stie ce il asteapta, ce documente exista''. La randul sau, vicepresedintele Partidului Romania Mare Lucian Bolcas este de parere ca singura posibilitate pentru a putea guverna Romania in prezent este un executiv de uniune nationala. ”Suntem foarte multumiti ca presedintele Traian Basescu a ajuns la punctul de vedere pe care partidul nostru il afirma de un an si jumatate”, a precizat Lucian Bolcas. El a precizat insa ca, pentru a participa la guvernare, PRM are nevoie de garantii, pentru ca “Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu s-au razgandit de atatea ori”.

Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri ca, in cazul in care Executivul va cadea la motiunea de cenzura, nu exclude posibilitatea formarii unui Guvern de uniune nationala. Daca motiunea de cenzura va fi adoptata, seful statului intentioneaza, in primul rand, sa refaca o forta politica de centru-dreapta, care nu inseamna insa, in mod obligatoriu, revenirea la Alianta D.A. In opinia sa, PNL, PD si PLD pot ramane trei partide cu identitate clara, care au in jurul lor o grupare politica suficient de mare in Parlament pentru sustinerea Guvernului. Daca aceasta varianta va fi respinsa de legislativ, presedintele spune ca va trebui sa analizeze cu partidele daca o solutie poate fi realizarea unui guvern de uniune nationala, nu neaparat cu toate formatiunile.

El a aratat ca ar putea fi excluse din acest guvern partidele “pentru care nu este momentul sa fie aduse la guvernare, precum PSD”. Seful statului crede insa ca este foarte putin probabil ca motiunea social-democratilor sa fie adoptata. Partidul Romania Mare se opune introducerii votului uninominal pentru ca este o minciuna, a adaugat Lucian Bolcas. Reactia liderului PRM vine ca urmare a afirmatiilor facute de presedintele Traian Basescu, potrivit carora niciun partid, de la stanga la dreapta a esichierului politic, nu isi doreste introducerea sistemului de vot uninominal. In opinia vicepresedintelui PRM, “se minte electoratul ca prin astfel de alegeri bazate pe vot uninominal parlamentarul va fi mai aproape de cel ales si il va putea controla”, subliniind ca doar partidele politice pot sa il traga la raspundere pe cel ales ”Alegatorul nu va putea impune o anume conduita celui ales, pentru ca, potrivit art. 69 din Constitutie, mandatul unui parlamentar este reprezentativ si nu imperativ”, a precizat Lucian Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.