Democratii ar renunta la postul de premier daca se va ajunge la situatia formarii unui guvern de uniune nationala.

Guvernul de uniune nationala - varianta de rezerva anuntata de presedintele Traian Basescu - este luat in serios de PD si PSD. Mai mult, cele doua partide nu au orgoliul de a detine pozitia de premier. Vasile Blaga, secretarul general al PD, a declarat chiar ca nu este obligatoriu ca, in acest caz premierul sa fie de la democrati.

„Daca se va ajunge la astfel de solutie, a unui guvern de uniune nationala, nu poti sa te asezi la masa si sa pui conditii dure de la inceput, sa spui numai noi dam primul-ministru”, a spus Blaga intr-o emisiune la Realitatea TV.

Nici PSD nu insista pentru a da premierul

Social-democratii accepta si ei varianta guvernului de uniune nationala. „Ca solutie de ultim resort, in caz ca celelalte variante de guvern esueaza si pe stanga, si pe dreapta”, a precizat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Potrivit lui Geoana, guvernul de uniune nationala ar trebui sa fie „politic” si sa respecte realitatea ponderii parlamentare a partidelor”.La randul sau, vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat ca o astfel de formula „este una de criza de avarie” si ar trebui sa aiba un mandat limitat”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.