Candidatul PRM la functia de presedinte al tarii, Corneliu Vadim Tudor, s-ar putea retrage din competitia electorala. Surse din cadrul partidului, precum si surse din Israel, tara din care se stie ca liderul PRM si-a selectat unii dintre consilieri, sustin ca, de cateva zile, Vadim Tudor isi pune problema retragerii din cursa prezidentiala. Aceasta varianta a aparut dupa ce, in ultimele cateva zile, consilierul sau pe probleme de politica externa, Nati Meir, a refuzat categoric sa faca publica o caseta pe o detine si care l-ar prezenta pe Adrian Nastase intretinand relatii homosexuale.

Vadim a folosit informatia, intr-un manifest electoral, in numarul de marti al revistei "Romania Mare", pe care nu l-a putut sustine cu probe. Presat de liderul PRM sa dea publicitatii caseta, in speranta unei lovituri in alegeri, Meir invoca motive de ordin religios pentru nu da curs acestei cereri. El precizeaza, insa, intr-un comunicat, ca acea caseta exista si se afla depozitata in seiful unei banci din Israel.

Motivul retragerii lui Vadim s-ar baza si pe calculul electoral, date fiind rezultatele din sondajele de opinie. Presedintele PRM a realizat ca eventuala continuare a cursei nu va duce la cresterea procentelor partidului, ci s-ar putea inregistra chiar un oarecare regres. Pe de alta parte, o retragere spectaculoasa nu numai ca ar aduce un spor de simpatie pentru PRM, dar ar constitui inca un argument in favoarea schimbarii la fata a lui Vadim. El si-ar putea explica retragerea si prin dorinta de a lasa loc de afirmare generatiei tinere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.