Democratii si-au impartit posturile din Guvern inainte ca motiunea sa treaca.
PD se pregateste pentru formarea Guvernului. Surse din conducerea PD afirma ca democratii asteapta „unda verde“ de la Traian Basescu pentru discutii concrete pe marginea formarii viitorului Executiv, in caz ca motiunea de cenzura a PSD va fi adoptata miercuri. Exista doua variante: un guvern PD si un guvern PD-PLD. Surse din cele doua partide, citate de MEDIAFAX, spun ca variantele de viitor premier sint Vasile Blaga si Theodor Stolojan. Democratii resping, potrivit MEDIAFAX, ipoteza Stolojan premier, avansind eventual varianta ca presedintele PLD sa preia o functie de ministru, eventual cel al Finantelor, plus portofoliul unic de vicepremier.

Liberal-democratii nu accepta insa varianta ca Stolojan sa fie ministru, sugerind ca liderul PLD va fi sau premier, sau nu va face parte deloc din Guvern. PLD considera ca, in cadrul unor negocieri pentru formarea unui Cabinet Blaga, liberal-democratii ar putea sa ocupe trei portofolii ministeriale. Se mai ia in calcul ipoteza ca, daca premierul va fi democratul Vasile Blaga, vicepremierul sa fie liberal-democratul Gheorghe Flutur.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.