PRM, prin intermediul a patru parlamentari, a initiat o modificare a legii raspunderii ministeriale, prin care elimina prerogativele sefului statului privind urmarirea si trimiterea in judecata penala a membrilor Executivului.

Peremistii cer desfiintarea comisiei prezidentiale speciale care analizeaza cererile parchetului de urmarire penala in cazul fostilor sau actualilor ministri si implicit dreptul presedintelui de a se pronunta asupra cercetarii penale a acestei categori de demnitari, informeaza NewsIn.

Astfel, initiativa PRM, si un alt articol cu privire la traiectoria dosarului penal intocmit ministrilor in functie. Astfel, dosarul se trimite premierului, daca una din cele doua Camere ale Parlamentului a cerut urmarirea penala. In legea initiala, presedintele era enumerat printre cei care puteau remite dosarul penal catre seful Executivului.

Propunerea PRM instituie de asemenea, ca urmarirea penala a membrilor Executivului sa fie efectuata de Parchetul ICCJ, iar judecarea inculpatilor sa fie efectuata de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, spre deosebire de legea din 1999 care prevedea ca judecarea sa fie facuta de catre Curtea Suprema, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.