Partidul Conservator nu este interesat de motiunea de cenzura si considera ca acest demers va arunca Romania intr-o instabilitate politica, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.
Conservatorii sunt sceptici in privinta situatiei post-motiune, deoarece nu exista o formula de guvernare clar negociata cu un numar de parlamentari, a subliniat Ciuca. El considera ca motiunea de cenzura a PSD nu va trece de Parlament, pentru ca deputatii si senatorii “nu vor renunta la salariile forfetare, la masinile de serviciu si la 'sa traiti domnule parlamentar''. ”Foarte putini parlamentari si-ar dori alegeri anticipate, renuntand, pentru un an si jumatate de acum inainte, la mandatul pe care il au”, a adaugat Ciuca. Purtatorul de cuvant al PC a precizat ca parlamentarii formatiunii nu sunt “avocatii actualului Guvern”, reamintind in context ca PC nu a ezitat sa iasa de la guvernare atunci cand proiectele sale nu au primit sustinerea partenerilor actualului cabinet. Ciuca a amintit, totodata, ca liderul conservator, Dan Voiculescu, a renuntat la functia de senator in semn de protest pentru lipsa de sustinere a proiectelor sociale ale PC.

De asemenea, Ciuca a avertizat ca primii 25 de candidati ai Partidului Conservator la alegerile europarlamentare vor avea, in zilele de 3 si 4 octombrie, la Bruxelles, o intalnire cu membrii grupului parlamentar al liberalilor europeni - ALDE.”Scopul acestei vizite este aprofundarea unor realitati de ordin pragmatic”, a afirmat Bogdan Ciuca. El a reamintit ca principalul scop al PC este obtinerea unui scor de 7% la alegerile pentru Parlamentul European si a subliniat ca cei care vor reprezenta PC in legislativul european vor trebui sa dea dovada de seriozitate si sa fie buni cunoscatori ai realitatilor europene. Partidul Conservator a mai solicitat ieri, institutiilor abilitate ale statului sa se autosesizeze in privinta “declaratiilor anticonstitutionale ale presedintelui UDMR Marko Bela” privind statul national.Viceliderul grupului PC din Camera Deputatilor, Ioan Tundrea, a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca declaratiile presedintelui UDMR incalca articolul 1 din Constitutie potrivit caruia Romania este stat national unitar si indivizibil.”Provin din Caras Severin, unde traiesc 18 minoritati intre care si cea maghiara. O astfel de declaratie, precum cea facuta de Marko Bela, nu s-a mai vazut pana acum. Ii cerem domnului Marko Bela sa-si retraga aceasta declaratie, pentru ca dansul este vechi parlamentar si stie foarte bine ca a incalcat Constitutia”, a spus Tundrea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.