Liberalii mizeaza saptamina viitoare pe tradarea unora dintre parlamentarii PSD la motiunea de cenzura pentru a pastra guvernul Tariceanu in functie.
Iar pentru asta, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a impus votul secret la motiune luni seara, in cadrul Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, dupa ce propunerea PD ca votul sa fie „la vedere” a fost respinsa. Olteanu si-a reluat luni seara amenintarile cu suspendarea sedintei daca va observa tentative de nerespectare a votului secret. „Am fost asigurat ca nu va fi cazul de un control al votului, asa cum este si normal”, a precizat acesta.

Intre timp, la Guvern, premierul Tariceanu le-a cerut ministrilor sa-si scrie singuri raspunsurile la acuzele din motiunea de cenzura, dar in acestea sa nu atace PSD, sustin surse liberale. O alta manevra - propunerea vicepresedintelui PNL Teodor Melescanu de semnare a unui moratoriu privitor la sustinerea actualului Guvern pina dupa europarlamentarele din noiembrie si organizarea de alegeri anticipate concomitent cu cele locale in vara lui 2008 - pare sa nu aiba cine stie ce sustinere nici in propriul partid. „O ipoteza care se poate discuta“, s-a rezumat sa spuna vicepresedintele Crin Antonescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.