Mihai Razvan Ungureanu, fostul ministru de externe, a declarat, ca este onorat de propunerea PNL de a conduce Comitetul de sprijin al listei liberale pentru alegerile europene, dar ca, statutul sau diplomatic il determina sa decline invitatia.

"Este onoranta propunerea pe care mi-au lansat-o cei de la PNL. Este, de asemenea, onorant ca numele meu sa fie vehiculat cu astfel de ocazii, cum a fost si includerea pe liste, si desemnarea in fruntea Comitetului de sprijin, insa statutul meu diplomatic ma determina sa declin invitatia. Am un statut pe care trebuie sa-l respect", a declarat diplomatul.

In declaratia sa, Mihai RazvanUngureanu a facut referire la functia sa de reprezentant al Romaniei, in cadrul organizatiei Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI).

Ungureanu a adaugat ca liberalii se pot baza pe experienta sa, insa le cere sa inteleaga ca nu poate sa-si incalce indatoririle pe care le are in virtutea postului pe care il ocupa la SECI , informeaza NewsIn.

Mihai Razvan Ungureanu este autosuspendat din PNL pentru toata perioada in care ocupa postul de reprezentant al Romaniei la SECI. Fostul ministru de externe a fost invitat de liberali sa fie cap de lista pentru alegerile pentru PE, iar la momentul respectiv a aratat ca motive personale il impiedica sa accepte invitatia. In ultimele zile, liberalii i-au mai propus lui Ungureanu sa fie presedintele Comitetului de sprijin al candidatilor PNL la PE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.