Dupa o perioada de soc, generata de anuntul PSD privind depunerea unei motiuni de cenzura, in care sedintele de guvern de la Palatul Victoria devenisera veritabile drame, Tariceanu si colegii sai au prins, treptat-treptat curaj, incepand sa se remarce prin populism, demagogie si aroganta.

Practic, liderii PNL au uitat, brusc, de faptul ca actualul guvern a devenit functional doar in urma voturilor parlamentare ale partidului pe care acum isi permit sa il ironizeze. Profitand la maximum de teama patentata a parlamentarilor in fata perspectivei sumbre a alegerilor anticipate, liberalii se cred pe cai mari, fiind convinsi ca demersul PSD nu are sanse de izbanda. Au prins, astfel, curaj, lucru greu de explicat sociologic si politic, daca luam in calcul faptul ca sustinerea parlamentara a Cabinetului Tariceanu este de doar... 22 la suta. Ce sa mai spunem de faptul ca in sondaje liberalii lui Tariceanu sunt creditati cu cel mult 10 la suta? Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat, ieri dimineata, pentru Rompres, ca nu a avut loc niciun fel de discutie sau negociere, sub nicio forma, intre liberali si social-democrati si nici nu vor avea loc astfel de negocieri. ”In cursul zilei de ieri (marti - n.r.) s-a produs o diversiune, o intoxicare de presa privitoare la o eventuala intalnire PNL-PSD. Nu a avut si nici nu va avea loc o astfel de intalnire. Nu a avut loc niciun fel de negociere sau discutie, sub nicio forma, cu nimeni din PNL. Sunt mandatat in numele conducerii partidului sa va spun ca nici nu va avea loc o astfel de discutie. Nu va avea loc o astfel de intalnire nici in cursul zilei de azi (miercuri - n.r.), cum s-a lasat sa se inteleaga”, a sustinut Crin Antonescu.

El a reiterat ca liberalii s-au pronuntat deja asupra faptului ca nu vor accepta un guvern de alianta cu social-democratii. ”Noi ne-am pronuntat foarte clar asupra respingerii categorice a oricarei discutii despre un guvern de alianta PNL-PSD si, de asemenea, a oricarei negocieri in legatura cu motiunea”, a afirmat Antonescu. Liderul liberal a spus ca cei care lanseaza astfel de “diversiuni despre intalniri la Hilton si patru ministere”, “s-ar putea sa fie oameni din PSD care sa incerce sa-si legitimeze pozitiile prin presupuse sau inchipuite negocieri cu liberalii sau ar putea sa fie surse democrate”, bucuroase sa incerce sa ii compromita pe liberali. ”Una peste alta, cred ca cine observa cu atentie ar fi vazut ca, daca aveam ceva de negociat cu PSD, am fi negociat inainte de a ne tranti Ordonanta de organizare a Guvernului la Senat”, a conchis Crin Antonescu.

Inca de marti seara, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a infirmat stirea ca liberalii s-ar intalni cu liderii social-democrati la unul din hotelurile din Capitala. ”Hotii striga hotul! Daca Blaga si Basescu vor sa se inteleaga cu PSD, sa o faca si sa o recunoasca. Lucrurile sunt simple: in aceasta seara, PSD se intalneste cu PD si ar face bine sa spuna adevarul, daca vor sa ajunga la o intelegere”, a sustinut Bogdan Olteanu. ”Nu ne ducem si nu ne intalnim cu PSD in aceasta seara”, mai sustinea acesta. Reamintim ca marti, la caderea serii, surse politice din PSD au declarat pentru Rompres ca liderii PSD urmau sa aiba intalniri cu reprezentanti ai PNL si PD, la un hotel, respectiv restaurant din Capitala. Discutiile urmau sa aiba loc in ajunul sedintei Comitetului Executiv al PSD, care s-a desfasurat ieri. Social-democratii au inceput deja, in urma cu trei saptamani, o serie de negocieri privind intrarea la guvernare alaturi de actualul cabinet. La randul sau, presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a afirmat ca democratii nu au avut niciun fel de negociere cu Partidul Social Democrat, dar ca s-au consultat in ultima perioada cu presedintele Traian Basescu. ”Nu am avut negocieri cu PSD, dar ne-am consultat cu presedintele Traian Basescu, inclusiv ieri (marti - n.r.)”, a afirmat Emil Boc, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PD. Liderul democrat a reiterat faptul ca PD va vota orice motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.