PRM este pregatit pentru a intra in batalia pentru Parlamentul European. Lista de candidati va fi stabilita de catre Biroul Peramanent la momentul potrivit, a declarat ieri vicepresedintele Lucian Bolcas, pentru Cronica Romana.

“Vor fi centralizate propunerile din teritoriu, care insumeaza nume prestigioase, peste 30 de persoane cu titluri universitare, 20 cu titluri academice, cu un numar corespunzator de femei si de tineri”, a precizat liderul peremist. In ceea ce priveste celelalte probleme de campanie, Bolcas a aratat ca formatiunea pe care o reprezinta este intr-un stadiu avansat. “Avem pregatita o serie de materiale informative cu privire la pozitia noastra in cadrul Parlamentului European, in sensul ca vom incerca sa reprezentam cu cinste natiunea romana”, a explicat liderul PRM. In privinta afilierii partidului la unul dintre grupurile politice europene, Bolcas considera ca aceasta discutie este prematura. Totusi, el nu a exclus afilierea la orice grup si a subliniat ca aceasta decizie va fi luata dupa ce se vor face publice rezultatele alegerilor europarlamentare. In alta ordine de idei, vicele PRM a respins categoric posibilitatea organizarii simultane a euroalegerilor si a unui eventual referendum pe tema votului uninominal, declansat de presedintele Basescu. In opinia sa, aceasta decizie ar fi antieuropeana, intrucat alegerile europene ar trece pe planul doi. “Eu o taxez ca pe o atitudine de dispret fata de importanta alegerilor pentru Parlamentul European. In al doilea rand, recomandarile facute pana in prezent de Comisia de la Venetia si reluate de inalti oficiali europeni, spun ca aceasta suprapunere nu este posibila”, a mai spus Bolcas.

Liderul PRM a catalogat aceasta initiativa drept “o diversiune a presedintelui Traian Basescu”. Totodata, el a aratat ca aceasta manevra este menita sa aduca beneficii PD. “Este devoalarea unei crize reale prin care trece popularitatea PD si a oamenilor care formeaza acest partid. Cresterea din sondaje si popularitatea PD nu au nimic real. Cum se spune in vorbele ciuce: una-i una, alta-i alta. Daca PD se culca pe laurii sondajelor, ramane culcat acolo”, a adaugat peremistul. De asemenea, vicele PRM l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca are in continuare o atitudine sfidatoare la adresa Constitutiei. Din punctul sau de vedere, situatia politica actuala este foarte tulbure. “Despre motiune nu pot sa discut decat in conditiile in care ea va fi introdusa sau se va anunta ca nu va fi introdusa. Este o necunoscuta cu atatea variabile, incat este greu de dezlegat in matematica politica”, a afirmat Bolcas.

Totodata, el a aratat ca framantarile de pe scena politica sunt tensiunile din interiorul partidelor. Nu numai in PSD, dar si in celelalte partide, pentru ca toate se regasesc intr-o criza de identitate, de idei si programe politice pragmatice. “PRM priveste cu seninatate aceste framantari. Sigur ca este interesat de aceste evolutii, dar priveste de pe pozitiile constantei politice pe care-o promoveaza”, a precizat liderul PRM. Referitor la posibilitatea numirii unui premier de la PSD, de catre presedintele Basescu, Bolcas a declarat: “Era in tineretea mea un cantec 'vise, vise, dureri si bucurii'. Sa nu ne facem iluzii”.

Potrivit lui Bolcas, castigarea alegerilor din 2004 deturnata de presedinte, invocata de PSD este tardiva si trebuia facuta la momentul respective, in vederea constituirii unei aliante, care sa reprezinte majoritatea absoluta in Parlament. In alta ordine de idei, vicepresedintele Camerei Deputatilor s-a referit si la odonanta 25 privind restructurarea unor agentii si a secretariatului general al Guvernului. “S-a vehiculat respingerea acestei ordonante. Partidul Romania Mare este singurul care are dreptul moral sa voteze impotriva acestei ordonante, pentru ca a votat si impotriva Guvernului Tariceanu II. Structura guvernului a fost votata de Parlament atunci cand au fost votati fiecare dintre ministri asa ca nu se pune in discutie. Modul in care Guvernul intelege sa-si organizeze agentiile si alte structuri este discutabil si evident ca ordonanta poate fi respinsa, dar nu inseamna ca Guvernul cade”, a concluzionat Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.