Partidul Conservator urma sa voteze in cursul serii de ieri, in Senat, ordonantele de urgenta care au ca obiect reorganizarea Executivului dupa iesirea Partidului Democrat de la guvernare.
Liderul grupului parlamentar al PC din Senat, Sabin Cutas, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca PC va sustine aceste ordonante, chiar daca nu a acordat votul de investitura Cabinetului Tariceanu II. Cutas a adresat un apel, ieri, catre senatorii social-democrati, carora le-a cerut sa dea dovada de “responsabilitate” si sa voteze in favoarea ordonantei de urgenta referitoare la unele masuri privind reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului. “Nu este corect sa blochezi activitatea Guvernului. Fac apel catre colegii de la PSD sa trecem azi de Senat aceste ordonante” - a spus Cutas. ”PSD incearca, practic, sa blocheze aceasta reorganizare a Guvernului, un fapt total surprinzator, daca tinem cont de faptul ca prin votul dat la investirea Guvernului Tariceanu II PSD a fost de acord cu aceasta reorganizare”, a adaugat el.Liderul PC a fost de parere ca si mai surprinzator este faptul ca in Senat “proiecte fara miza politica nu sunt sustinute de PSD”.

“Este un lucru pe care nu mi-l explic decat prin dorinta PSD de a santaja si a incerca sa ajunga la putere cu orice pret”, a afirmat el. In opinia lui Sabin Cutas, social-democratii au posibilitatea sa depuna o motiune de cenzura, demers care tine de mecanismele parlamentare democratice. El a considerat insa ca rolul partidelor “nu este acela de a-si arata muschii”, ci de a adopta pozitii negociabile.”Fac apel, asa cum si presedintele Dan Voiculescu a facut la presedintele PSD, Mircea Geoana, la colegii din PSD, sa aiba o atitudine responsabila si sa trecem acest proiect de lege”, a spus Cutas, care a anuntat ca, desi PC nu a votat pentru investitura Cabinetului Tariceanu II, va vota in favoarea ordonantei. OUG 25/2007 si OUG 24/2007, care privesc reorganizarea ministerelor si a aparatului administratiei publice centrale, au fost inscrise pe ordinea de zi a plenului Senatului inca din prima sedinta a acestei sesiuni. Senatul este camera decizionala pentru ambele acte normative. Reprezentantii PSD si PD au anuntat ca vor vota impotriva acestor acte normative sau se vor abtine de la vot. PNL si UDMR au parasit lunea trecuta sala in momentul in care ar fi urmat sa fie luate in dezbatere, astfel incat lucrarile plenului au fost sistate in lipsa de cvorum.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.