Partidul Social Democrat trebuie sa-si asume consecintele demersului privind depunerea unei motiuni de cenzura, inclusiv eventuale alegeri anticipate, sustine secretarul Comisiei de afaceri europene, deputatul PSD Vasile Puscas.
El a declarat ieri ca "pozitionarea clara in opozitie si ca partid al stangii politice ar trebui sa fie obiectivele acestei actiuni politice. Motiunea de cenzura ar trebui, in fapt, sa demonstreze capacitatea PSD de a fi un partid de opozitie puternic, capabil sa ofere o alternativa la actuala guvernare. Pentru aceste obiective, daca vor fi convingator sustinute si prezentate, vor vota toti parlamentarii PSD. Daca, prin continutul motiunii si capacitatea de argumentare, PSD va convinge ca efectele succesului motiunii de cenzura vor fi in interesul tarii, al cetatenilor romani, ea va fi votata si de alti parlamentari", a subliniat Vasile Puscas.

El este convins ca, daca in Romania ar exista o democratie autentica, motiunea de cenzura ar fi votata fara probleme. Fostul negociator-sef cu Uniunea Europeana considera ca actiunea politica rezultata din decizia de a introduce motiunea de cenzura ar fi trebuit sa coaguleze militantii si simpatizantii PSD. "Liderii PSD ar trebui sa probeze vointa si capacitatea de a duce partidul spre rezultate concordante cu obiectivele si proiectele sociale, raspunzand asteptarilor unei importante parti a societatii si nu unui grup sau altul din PSD. Toti liderii PSD vor fi responsabili in fata militantilor sai, dar si a cetatenilor Romaniei, de rezultatele si efectele acestei motiuni de cenzura", a conchis Puscas.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.