Guvernul Tariceanu II sta ca pe ghimpi din cauza a doua ordonante de urgenta aflate in dezbaterea Senatului. Ordonanta 25/2007 e la vot final in Camera superioara, iar PSD e decis s-o pice.
Actul normativ reglementeaza organizarea aparatului de lucru al Guvernului (Cancelaria primului-ministru, Secretariatul General al Guvernului, departamente si agentii). Cealalta ordonanta, cu numarul 24/2007, e tot in Senat si va avea se pare aceeasi soarta, dupa decizia pesedistilor de a pica actele Guvernului. Ordonanta 24/2007 reglementeaza reorganizarea Guvernului, dupa excluderea PD din Executiv.

Daca pica la vot, toate ministerele infiintate de Cabinetul Tariceanu II (Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Economiei si Finantelor etc.) nu mai au temei legal. PSD spune ca, prin respingerea celor doua ordonante, Cabinetul ar trebui sa pice. Liberalii sustin insa ca Guvernul va da alte ordonante, cu acelasi continut, daca cele doua acte normative sunt respinse de Senat, pentru ca ministerele sa reintre in legalitate.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.