PSD va depune cu siguranta, cel mai tarziu lunea viitoare, motiunea de cenzura pentru ca si-a asumat aceasta responsabilitate si trebuie sa o duca pana la capat, a declarat, ieri, la Constanta, senatorul PSD, Cristian Diaconescu.

Senatorul PSD a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca in acest moment motiunea de cenzura este finalizata si se refera la ultimii trei ani de guvernare, iar miercuri, in sedinta Comitetului Executiv Central se va discuta pe textul acesteia, informeaza NewsIn.

"In opinia mea, nu exista niciun argument ca odata ce ne-am asumat aceasta decizie, sa nu o ducem pana la capat. Responsabilitatea sau rezultatele ei vor fi discutate ulterior", a precizat senatorul PSD de Constanta. "Toti reprezentantii partidului trebuie sa voteze motiunea, daca aceasta este asumata in Comitetul Executiv. A nu vota motiunea de cenzura inseamna ca se sustine un guvern de dreapta".

Cristian Diaconescu a insista ca acest demers sa fie dus pana la capat, in conditiile in care motiunea de cenzura are toate sansele sa treaca. Diaconescu considera ca in prezent nici PD si nici PNL nu isi doresc sa se afle la guvernare in conditiile in care nu exista o strategie post-aderare si vor trebui sa fie responsabile pentru absorbtia de fonduri care vor veni in perioada urmatoare.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, in 14 septembrie, ca finalitatea depunerii motiunii va fi transata prin vot, la sedinta Comitetului Executiv din aceasta saptamana. Decizia ce va rezulta dupa aceasta sedinta va fi obligatorie pentru toti, inclusiv pentru cei ce vor vota impotriva, pentru ca toti vor trebui sa se supuna majoritatii, a declarat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.