Cea mai buna solutie este ca Arhiepiscopia Sucevei sa primeasca in administrare cele 90.000 de hectare, sugereaza Nastase, precizind ca personal va sprijini ordonanta pe care a emis-o, dar cu operarea anumitor modificari.

Adrian Nastase nu stie inca ce se va intimpla cu ordonanta privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, ordonanta pe care a emis-o cind a fost prim-ministru si care, dupa ce a fost respinsa in Senat cu concursul parlamentarilor PSD, acum a ajuns sa fie dezbatuta si in Camera Deputatilor.

"Este de ales intre cele doua formule", a spus Nastase intr-un interviu acordat Mediafax, precizind ca exista pe de o parte varianta emisa de guvern, care sprijinea trecerea celor 90.000 de hectare de padure in proprietatea Arhiepiscopiei, si pe de alta parte exista varianta sustinuta de senatorii PSD si PPRM, care sint de acord doar cu cedarea in administrare si folosinta gratuita. "Trebuie sa recunosc ca si colegii mei de la Senat au adus argumente serioase", a spus Nastase, recunoscind ca se afla intr-o "situatie delicata" deoarece si-a "dat cuvintul", ceea ce inseamna ca el, personal, va opta pentru trecerea in proprietate, dar numai in anumite conditii. "Trebuie introduse anumite amendamente care sa clarifice faptul ca padurea nu va putea fi instrainata, spre exemplu, pentru ca nu este vorba de o retrocedare, ci de o improprietarire", a spus Nastase. El recunoaste ca aceasta "neintelegere" a aparut din cauza tratarii "chestiunii" sub presiunea alegerilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.