Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au solicitat Serviciului Roman de Informatii sa se implice mai mult in lupta impotriva coruptiei, care trebuie sa devina unul dintre principalele obiective ale institutiei. Presedintele si primul-ministru au participat, ieri, la o intalnire cu cadrele, organizata la sediul SRI, cu ocazia implinirii a 15 ani de la infiintarea Serviciului de Informatii. Presedintele Basescu s-a aratat multumit ca, de la intalnirea anterioara cu reprezentantii SRI, s-a marit numarul informatiilor necesare in lupta anticoruptie, ceea ce a permis scoaterea din joc a unor persoane legate de anumite cercuri de interese care vizau ocuparea unor functii de secretar de stat sau din structurile de la Vama.

"La nivelul conducerii partidelor din Alianta e greu sa-ti dai seama ce propulseaza un nume catre functia de secretar de stat si nu numai acolo. S-a mers cu utilizarea informatiilor de la SRI si in zona numirilor din structurile Vamii si in zona pensionarii unor cadre foarte obosite din conducerea Ministerului de Interne, in foarte multe paliere", a spus Traian Basescu. Premierul Tariceanu a solicitat Serviciului de Informatii sa se implice mai multe in combaterea coruptiei, mai ales in zona legaturilor dintre factorul politic si domeniile economice. "Se constata o insistenta actiune a unei parti a mediului de afaceri, a aceluia care lucreaza la limita dintre legal si ilegal de a-si asigura conexiuni si sprijin politic in favoarea intereselor economice", a spus primul-ministru. SRI ar mai trebui sa-si extinda activitatea in sensul sprijinirii integrarii europene si pentru crearea unei zone de securitate in bazinul Marii Negre, au declarat atat seful statului, cat si premierul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.