Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean sint la un pas de liberate. Si asta pentru ca judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis ieri sa nu le mai prelungeasca mandatele de arestare pe motiv ca probele aduse la dosar sint insuficiente.

Acestea expira in noaptea de luni spre marti, astfel ca recursul formulat de procurorii se va judeca astazi, in regim de urgenta.
Omul de afaceri Corneliu Iacubov a fost adus, ieri dimineata, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de prelungire a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui acum trei saptamini. Alaturi de acesta a fost prezent si directorul general al RAFO Toader Gaurean, arestat in aceeasi zi cu omul de afaceri bacauan. Inainte de a intra in sala de judecata, Iacobov a declarat ca spera ca, in cazul in care instanta este independenta, acest mandat sa nu fie prelungit. Avocatii celor doi au solicitat cercetarea inculpatilor in libertate, sustinind ca nu exista motive temeinice pentru ca ei sa ramina in arest. In replica, procurorii au cerut instantei prelungirea mandatului de arestare motivind ca odata pusi in libertate oamenii de afaceri pot influenta martorii din dosar. Corneliu Iacobov si Teodor Gaureanu au fost arestati in noaptea de 3 spre 4 martie pentru ca ar fi prejudiciat RAFO Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.