Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va propune sanctionarea celor trei senatori ai coalitiei care s-au opus, in Comisia pentru administratie publica, noilor declaratii de avere.

Tariceanu s-a declarat "consternat" mai ales de atitudinea senatorului liberal Tiberiu Prodan, spunind ca nu intelege cum poate acesta sa puna astfel problema. Presedintele PNL a anuntat, la Realitatea TV, ca saptamina viitoare il va pune pe rebel in discutia Biroului Permanent Central al PNL si va propune sanctionarea sa. "In momentul in care avem o problema majora cu UE, care este lupta impotriva coruptiei, se trezeste un proaspat parlamentar sa spuna ca nu ar fi bine, sa o lasam mai moale s.a.m.d. Daca aceste lucruri s-ar fi intimplat, poate, din partea opozitiei, intr-un fel, le gasesti normale, pentru ca opozitia trebuie sa joace acest joc, dar nu majoritatea care te sustine", a declarat premierul.

Aceeasi soarta o vor avea si ceilalti doi opozanti, Fekete Szabo (UDMR) si Gheorghe Constantin (PUR), care, alaturi de Prodan, au obiectat ca nu este bine ca declaratiile de avere sa fie prea amanuntite, pentru ca hotii s-ar simti tentati . "O sa cer, in cadrul coalitiei, ca si ceilalti parlamentari care au procedat in mod asemanator sa fie propusi pentru sanctionare", a anuntat liderul PNL. "Cu o dezinvoltura pe care nu o inteleg, au inceput sa ridice diferite obiectiuni, netinind seama ca exista o disciplina politica in cadrul coalitiei, care trebuie respectata".

Conform protocolului coalitiei, parlamentarii au obligatia sa sustina initiativele guvernului si sa se consulte cu ministrii de resort pina si cind au de adus amendamente. In paralel, cele 15 ONG-uri care compun Coalitia pentru o Guvernare Curata au anuntat ca vor monitoriza votul dat in comisiile senatoriale saptamina viitoare si vor publica numele acelor parlamentari care voteaza pentru secretizarea declaratiei. "In ce priveste argumentul unui posibil furt, este limpede ca persoana care este posesorul unui Brancusi si nu isi poate permite un bun sistem de alarma este mai sigur sa il tina intr-o banca, chiar daca nu are o declaratie de avere afisata pe un site oficial", recomanda un comunicat al CGC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.