Sintem de opt luni si jumatate in UE si Romania inca nu are o Strategie postaderare. Lumea a uitat de ea.

Finalizata la jumatatea lunii iunie, Strategia postaderare urma sa fie discutata si aprobata de grupul comun de lucru si, ulterior, supusa dezbaterii publice. Nu s-a mai intimplat asa, pentru ca PSD a cerut un termen de doua luni pentru a studia documentul, ne-a declarat ieri seful Departamentului de Afaceri Europene, Adrian Ciocanea. „Vom avea o strategie atunci cind o sa se hotarasca PSD, care a vrut sa o mai citeasca o data, desi a fost partener in grupul de lucru si a primit toate documentele. Daca PSD e nemultumit, e nemultumit de ceea ce a stiut. Mi se pare acum lipsit de onoare ca ei sa ne acuze acum ca nu avem strategie, in conditiile in care ei o blocheaza“, sustine liberalul Ciocanea, facind referire la o serie de declaratii critice ale liderilor PSD de la inceputul verii.

PSD ii raspunde ironic lui Ciocanea. „Strategia nu este doar pentru a fi citita, ci si pentru a fi analizata. Este o analiza absolut normala si banuiesc ca este in faza finala. Grupurile de lucru din PSD isi vor spune punctul de vedere si el va fi prezentat probabil de presedintele partidului“, ne-a declarat deputatul Vasile Puscas, fost negociator-sef pentru relatia cu UE.

Desi a fost un critic constant al strategiei, PSD s-a dovedit a fi si unul dintre campionii absentelor la reuniunile grupului de lucru. „Reprezentantii acestui partid au venit doar la inceput, iar apoi mai deloc“, ne-a declarat reprezentanta PC in grup, Maria Grapini, confirmata si de Ciocanea. „Tot grupul a avut eleganta sa nu scoata in evidenta aceste absente“, precizeaza acesta. Pesedistii nu au fost insa singurii care au chiulit de-a lungul timpului la sedinte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.