Mircea Geoana ar putea parasi sefia PSD pina la sfirsitul acestui an. Exista patru posibili succesori, insa nici unul nu are curajul sa confirme.
PSD e un butoi cu pulbere. Liderii acestei formatiuni isi disputa zilnic zonele de influenta, iar Mircea Geoana pare depasit de situatie. Se vorbeste tot mai des despre convocarea unui for de conducere superior al partidului. La sedinta de luni dupa-amiaza a parlamentarilor PSD, Miron Mitrea (fostul secretar general al partidului) a cerut explicit convocarea unui Consiliu National, forul de conducere care pregateste congresul PSD. Si Vasile Puscas (unul dintre liderii Grupului de la Cluj) s-a exprimat in acest sens.

Potrivit Statutului PSD, Consiliul National este structura de partid care decide ce aliante politice se pot incheia si care, pe de alta parte, poarta raspunderea cu privire la organizarea campaniilor electorale, inclusiv pentru europarlamentare. Mitrea si Puscas invoca faptul ca acest Consiliu National nu s-a mai intrunit de foarte multa vreme. Adevaratul motiv pentru convocarea CN este insa grabirea momentului pentru inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia PSD. Imediat dupa CN ar putea avea loc un congres extraordinar al PSD, cel mai probabil in decembrie. Adica la scurt timp dupa alegerile europarlamentare din 25 noiembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.