Nastase a parat cu subinteles invinuirile mai mult sau mai putin voalate ale liderului PSD, acuzandu-l pe acesta ca se comporta "inelegant" si "necolegial". Nu s-au spus vorbe urate, disputa fiind purtata cu "diplomatie", prin intermediul presei.

"Mi se pare incredibil faptul ca cei care, in iulie, mentionau posibilitatea utilizarii motiunii sunt considerati astazi adversari ai ei din teama si nu dintr-o preocupare legata si de consecintele unui esec anterior - cel legat de initiativa suspendarii presedintelui, in timp ce unii dintre cei care se plimbau pe la Palatul Victoria, in acea perioada, pentru diferite teme, legate inclusiv de soarta RAPPS, au devenit acum mari campioni ai unei motiuni careia muzele nu-i acorda o sansa prea mare", a punctat Nastase in disputa din PSD privind introducerea motiunii de cenzura. in contextul in care pentru indeplinirea acestui demers Mircea Geoana inca mai incearca sa stranga voturile parlamentarilor PSD, criticile lui Nastase au fost aprobate de o parte din "greii" din partid.

Sagetile trimise de Nastase prin intermediul blogului sunt rezultatul unor rafuieli mai vechi dintre cei doi, fostul premier plangandu-se ca Geoana isi face campanie de imagine atacandu-l, ba chiar ca isi ascunde esecurile in spatele mostenirii nefaste pe care a gasit-o la conducerea PSD. Analizele lui Nastase de pe blog se contureaza din ce in ce mai clar intr-o strategie de imagine a fostului premier, pregatit sa isi faca loc in linia intai a formatiunii.