Tot ce au balmajit ieri pesedistii a fost ca documentul va fi finalizat in urmatoarele zile, urmand sa fie depus in Parlament undeva la finalul saptamanii viitoare. Cat despre motivul amanarii, PSD a explicat ca nu a dorit sa suprapuna introducerea motiunii "cu un alt moment foarte sensibil si important" - alegerea noului patriarh al Romaniei.

"Am decis impreuna cu colegii din conducerea partidului ca textul sa fie finalizat in cursul acestei saptamani, departamentele partidului vor da o lectura ultima asupra textului in cursul acestei saptamani", a spus ieri presedintele PSD, Mircea Geoana. Liderul social-democrat a anuntat convocarea Comitetului Executiv National al partidului pentru martea viitoare, prilej cu care va fi prezentat textul motiunii. Deci PSD ar putea depune motiunea cel mai devreme miercurea urmatoare. "Vreau sa reconfirm ca toti parlamentarii nostri vor fi disciplinati in promovarea si sustinerea motiunii in Parlament", a tinut sa asigure Geoana.

Deranj

La finalul sedintei de ieri a Biroului Permanent National (BPN) al PSD, Geoana a spus ca motiunea de cenzura deranjeaza grupurile economice care au afaceri cu Guvernul. "Sunt afaceri mari, inclusiv privatizari, achizitii de tot felul si lumea este deranjata ca noi, prin motiunea noastra, schimbam axele de forta ale politicii", a spus Geoana.

Petarda politica!

Democratii raman neincrezatori in initiativa PSD. Presedintele PD, Emil Boc, a spus ca "ceea ce se intampla in PSD confirma ca asistam la un santaj al PSD pentru bani si functii. Motiunea este o petarda politica", a spus liderul democrat.