Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri, la finalul intalnirii cu liderul PSD, Mircea Geoana, ca Uniunea ar opta pentru elaborarea unui “acord foarte bine conturat” cu PSD, pentru sustinerea demararii unor deziderate precum bugetul de stat si alegerile pentru Parlamentul European.
Marko Bela a reafirmat, insa, ca UDMR, fiind la guvernare, nu va sustine motiunea de cenzura a PSD la adresa Cabinetului Tariceanu.

”Ceea ce sustinem noi, luand in considerare si prioritatile momentului, bugetul, alegerile pentru PE, stabilitatea politica, reglementarea relatiilor in coalitia PNL-UDMR, optam pentru ducerea mai departe a acestui guvern si intre PSD, eventual pe baza unei intelegeri sau pe baza unui acord foarte bine conturat. Nu am discutat elementele unei astfel de intelegeri, dar suntem de acord cu o astfel de necesitate. Eu as opta pentru o astfel de forma de colaborare”, a afirmat Marko Bela. El a spus ca guvernul PNL-UDMR a beneficiat de foarte multe ori de sustinerea PSD prin vot in Parlament si ca de aceea este necesar sa existe “o relatie transparenta, foarte bine reglementata intre PSD si PNL, respectiv UDMR, si vom incerca sa impunem o corelare intre dezideratele prioritare ale UDMR, ale PNL si ale PSD, subiectul cel mai important din acest punct de vedere fiind bugetul pentru anul 2008”. Mircea Geoana a precizat ca le-a prezentat liderilor UDMR faza avansata de redactare a motiunii de cenzura. ”Evident, e un subiect pe care un membru (UDMR - n.r.) al Guvernului nu are cum sa il aprecieze in mod deosebit. Mi-am facut datoria sa prezint decizia noastra si faptul ca este important pentru PSD sa iasa din starea de ambiguitate intr-o maniera transparenta si asumata, sa putem sa vedem daca putem degaja in Romania o majoritate care sa permita o activitate guvernamentala cat mai eficace si in interesul cetateanului”, a afirmat Mircea Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.