Romanii cred ca actualul guvern ar trebui sa fie lasat sa isi continue activitatea. Astfel, conform unui sondaj INSOMAR efectuat in perioada 29 august-4 septembrie, 57% dintre persoanele chestionate ar prefera ca actualul Executiv sa nu fie destituit in urma unei motiuni de cenzura, doar 14% favorizand varianta alegerilor anticipate.
Eventualitatea formarii unui nou guvern in jurul PD este cea dorita de 11% dintre romani, in jurul PSD- de 7%, de un independent- de 7%, iar in jurul PNL- de 3%. Pe de alta parte, majoritatea persoanelor chestionate (67%) cred ca PSD este un partid aflat in opozitie, iar 33% dintre repondenti sustin ca partidul condus de Mircea Geoana se afla la putere. Potrivit INSOMAR, in cazul organizarii de alegeri parlamentare, 41% dintre romani ar vota cu PD, 18% cu PSD, iar 12% cu PNL. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1197 de persoane cu varste peste 18 ani. Eroarea maxima admisa este de 2,8%.

Din nou Geoana e pregatit sa fie premier

Aflat la Hunedoara, Mircea Geoana, presedintele PSD, s-a aratat increzator in sansele motiunii de cenzura. De asemenea, liderul social-democrat s-a declarat pregatit sa preia conducerea guvernului. Mircea Geoana a dorit sa infirme speculatiile conform carora motiunea va fi abandonata pe parcurs: „Motiunea pe care PSD o va introduce este o motiune serioasa. Eu sunt convins ca ea va trece de Parlament, va fi votata astfel incat sa treaca. Nu ne jucam cu astfel de treburi. Motiunea este o chestiune extrem de serioasa. Eu personal sunt pregatit sa preiau sefia Guvernului“. Pe de alta parte, in contextul in care initiativa PSD este departe de a se bucura de sprijin popular, liderii partidelor aflate la guvernare isi mentin decizia de a nu semna niciun fel de protocol de colaborare cu social-democratii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.