Rezultatul negocierilor dintre UDMR si episcopul Tokes Laszlo este “prost” pentru UDMR, sustine senatorul Eckstein Kovacs Peter.
“Discutiile acestea intre presedintele Marko Bela si episcopul Tokes Laszlo au fost morganatice, cu un caracter nu neaparat secret, dar cel putin discret”, a apreciat vineri senatorul UDMR de Cluj Eckstein Kovacs Peter. El a calificat esecul negocierilor dintre cele doua parti drept “un rezultat prost pentru UDMR”, deoarece “candidatura lui Tokes Laszlo poate face ca in Parlamentul European comunitatea maghiara sa nu fie reprezentata”. Eckstein crede ca aceste candidaturi separate vor imparti electoratul maghiar, existind riscul ca nici Tokes, nici UDMR sa nu adune numarul necesar de voturi pentru a ajunge in PE.

“Cred ca domnul episcop trebuia sa se gindeasca la interesele intregii comunitati maghiare, inainte de a lua o decizie. Dar a ales, se pare, sa asculte o parte a nucleului radical al comunitatii, o parte mica, de altfel”, a mai spus Eckstein. El nu crede ca motivul invocat de Tokes pentru refuzul de a fi prezent pe locul al doilea pe listele UDMR este cel principal “ori singurul”. Episcopul acuzase faptul ca UDMR si-ar fi “subordonat” politica externa de reprezentare a comunitatii maghiare Guvernului Romaniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.