Principal finantator al unei echipe emblematice a fotbalului romanesc, Gigi Becali nu a facut eforturi deosebite pentru a beneficia de mediatizare intensa. De la succesele in plan sportiv si pana la transformarea acestora in capital politic nu a fost decat un pas.

Becali a preluat Partidul Noua Generatie, in fruntea caruia s-a aflat, la inceput, fostul primar al Capitalei, Viorel Lis. Practic, fara niciun dram de zestre electorala, PNG a reusit in numai doi ani sa se salte binisor peste pragul de accedere in parlament, tinand „trena" PD si PSD.

Afirmarea pe scena politica a lui Gigi Becali a inceput in forta in anul 2006. El a reusit, potrivit cercetarilor sociologice, sa-i devanseze pe Calin Popescu-Tariceanu si Mircea Geoana in clasamentul increderii acordate de populatie liderilor de partide.

PNG a lasat in urma formatiuni precum PRM si UDMR, ale caror conduceri nu-si imaginau ca vor avea vreodata emotii in privinta intrarii in parlament. „Noua Generatie" a speculat si situatia tulbure din PSD, nemultumitii din zona social-democratilor reorientandu-se spre partidul finantatorului echipei Steaua.