Actuala putere pregateste o noua lege care sa reglementeze atributiile si modul de functionare a Curtii de Conturi, decizia fiind luata in cadrul sedintei Consiliului National al Coalitiei de guvernamant. Potrivit liderului grupului parlamentar liberal de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, liderii PNL, PD, UDMR si PUR au convenit formarea unei echipe care sa lucreze la noul proiect de lege, in colaborare cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Ministerului Justitiei si Ministerului Integrarii Europene.

Nicolaescu a invocat faptul ca, desi prin constitutie s-a modificat statutul Curtii de Conturi, actul normativ referitor la organizarea acestei insititutii nu a fost amendat, existand o mare discrepanta intre prevederile legii fundamentale, standardele europene si actualele atributii ale Curtii. Dincolo de aspectele de ordin strict tehnic, Nicolaescu a sugerat ca activitatea Curtii de Conturi a fost politizata de fosta putere, iar controlorii continua sa-i protejeze pe reprezentantii PSD din structurile administratiei publice locale. "In teritoriu, directiile judetene ale Curtii de Conturi incearca sa acopere ilegalitatile primarilor PSD, in loc sa verifice modul de utilizare a banilor publici", a declarat deputatul liberal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.