Peste doua treimi din populatia cu drept de vot a Romaniei este impotriva ideii presedintelui Traian Basescu de a convoca alegeri anticipate, releva un sondaj INSOMAR, realizat in perioada 17-21 martie, pe un esantion reprezentativ de 1.660 de persoane, cu o marja de eroare de +/- 2,45 la suta. Conform MEDIAFAX, 67,7 la suta dintre intervievatii care si-au exprimat o opinie nu cred ca sunt necesare alegeri anticipate, in timp ce 32,3 la suta sunt de acord cu ele. La nivelul intregului esantion, 15,3 la suta nu au nici o parere despre anticipate sau nu vor sa o exprime, 57,3 la suta sunt impotriva scrutinului anticipat, iar 27,4 la suta sunt in favoarea lui. Persoanele care au raspuns ca alegerile anticipate sunt necesare au fost rugate apoi sa nominalizeze persoanele sau partidele interesate de aceasta mutare politica.

A reiesit ca cea mai interesata este Alianta PNL-PD (44,1 la suta), urmata de PSD (26,3 la suta), presedintele Traian Basescu (20,7 la suta), PPRM (5,6 la suta) si UDMR (2 la suta). In ceea ce priveste ordinea preferintelor electorale, sondajul INSOMAR indica faptul ca Alianta D.A. ar putea castiga alegerile si ar forma singura guvernul, fapt care confirma, in schimb, afirmatiile presedintelui conform carora situatia politica ar fi mult mai clara in caz de anticipate. Astfel, la intrebarea "Cu ce partid ati vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare?", repondentii au optat in proportie de 55,2 la suta, in favoarea Aliantei PNL-PD, 27,4 la suta - pentru PSD, 8,9 la suta - PPRM, 5,5 la suta - UDMR, iar PUR nu ar mai intra in Parlament, fiind cotat cu doar 1 la suta. Din totatul celor chestionati, 12,6 la suta se declara nehotarati, 11,2 la suta sunt siguri ca nu vor vota, iar 2,1 la suta nu raspund. Sondajul INSOMAR arata ca Alianta PNL-PD nu mai este pe un trend descendent in intentiile de vot.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.